Global Clinicin palvelut

Katso sivun alalaidasta lähimmän Global Clinicin yhteystiedot, kun tarvitset terveyteen liittyviä neuvoja tai tietoa hoitomahdollisuuksistasi.  Helsingin Global Clinicillä saa myös palveluohjausta, ehkäisyneuvontaa sekä oikeudellista neuvontaa. Global Clinicin palvelut ovat maksuttomia. Alta löydät tietoa hoitomahdollisuuksista Suomessa.

Psykologipalvelut Helsingin Global Clinicillä

Paperittomuuteen liittyy huolta ja epävarmuutta tulevaisuudesta. Omasta tilanteesta keskusteleminen ammattilaisen kanssa voi helpottaa oloa. Global Clinic Helsingissä toimii vapaaehtoisia psykologeja, jotka tarjoavat psykologista keskusteluapua klinikan aukioloaikoina.

Psykologin vastaanotolle hakeudutaan esimerkiksi mielialaoireiden, stressin, univaikeuksien, ahdistuneisuuden tai ihmissuhteita koskevien huolien vuoksi. Vastaanotolle voi tulla keskustelemaan ja mahdollisesta jatkosta sovitaan psykologin kanssa erikseen. Luottamukselliset keskustelut käydään tarvittaessa tulkin välityksellä. Psykologeja sitoo vaitiolovelvollisuus.

Voit ilmoittaa tulostasi etukäteen soittamalla klinikan puhelinnumeroon. Yhteydenotto etukäteen ei ole välttämätön, mutta se auttaa varmistamaan psykologin sekä tulkin saatavuuden.

Muiden tahojen järjestämiä palveluita

  • Sos-kriisikeskus: lyhytkestoista keskusteluapua kriisistä selviytymisen tueksi
  • Mieli ry:n arabian- ja englannikielinen kriisipuhelin: 09 2525 0113 
  • ma, ti klo 11.00-15.00, ke klo 13.00-16.00 ja 17.00-21.00 sekä to 10.00-15.00
  • Monika-naiset: monikulttuurista toimintaa ja tukea väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille ja -lapsille
  • Mielenterveystalosta löytyy tietoa ja itsehoito-ohjeita suomeksi, englanniksi, arabiaksi, somaliksi, venäjäksi ja kurdi-soraniksi.

Raskaana olevat ja lapset

Julkiset palvelut

Suomessa kaikki paperittomat saavat välttämätöntä hoitoa. Raskaana olevat paperittomat naiset saavat raskauteen ja synnytykseen liittyvät terveydenhoidon palvelut, kuten raskauden seurannan äitiysneuvolassa. Kaikki alle 18-vuotiaat paperittomat ovat oikeutettuja laajoihin terveydenhuollon palveluihin, kuten neuvolapalveluihin. Alla tarkempia yhteystietoja olemassaolevista palveluista.

  • Helsingin neuvolan ajanvaraus: puh. 09 310 55530 (ma–pe klo 8–14)
  • Espoon neuvolan ajanvaraus: puh. 09 816 22800 (ma–pe klo 8.30–13.30)
  • Vantaan neuvolan ajanvaraus puh. 09 8392 5900 (ma–to klo 8–15)

Jos neuvola-aikaa ei saa, ole yhteydessä Global Cliniciin.

Muissa kunnissa asuvien kannattaa olla yhteydessä lähimpään Global Cliniciin, jotta voimme selvittää raskauden seurannan mahdollisuudet.

Kaikilla kouluikäisillä lapsilla (7-16-vuotiaat) on Suomessa oikeus perusopetukseen sekä kouluterveydenhuoltoon. 

Jos sinulla on kysyttävää hoitomahdollisuuksista, voit ottaa yhteyttä Global Cliniciin niin ohjaamme eteenpäin.

Välttämätön hoito

Kaikki Suomessa oleskelevat paperittomat ovat oikeutettuja välttämättömään hoitoon julkisissa palveluissa. Sosiaali ja terveysministeriön verkkosivuilla voit lukea lisää paperittomien välttämättömästä hoidosta täällä.

Mikäli epäilet, että jonkun henki on vaarassa, ota aina yhteyttä hätäkeskukseen (112)! 

Kun tarvitset kiireellistä hoitoa, ota yhteys paikalliseen terveysasemaan tai päivystyssairaalaan. Kiireellinen hoito voi olla muutakin kuin päivystyksessä annettavaa hoitoa. Siihen voivat kuulua myös tarpeellinen lääkitys sekä laboratoriokokeet. Lääkärisi päättää kiireellisestä hoidosta. Lisätietoa hoitopaikoista löydät täältä.

Lasku perusterveydenhuollon tai erikoissairaanhoidon poliklinikkakäynnistä tai sairaalahoidosta lähetetään jälkikäteen postitse.  Saat välttämätöntä hoitoa, vaikka sinulla ei olisikaan rahaa! Laskuasioissa voit olla yhteydessä sairaalan sosiaalityöntekijään tai Global Cliniciin. Yksityisillä lääkäriasemilla maksu kuitenkin yleensä suoritetaan paikan päällä.

Terveydenhuollon ammattilaisilla ei ole oikeutta ilmoittaa paperittomasta potilaasta poliisille tai maahanmuuttoviranomaisille vain siksi, että potilas on paperiton. Jos kuitenkin kohtaat tällaisen tilanteen tai kuulet siitä, ota yhteyttä Global Cliniciin.

Jos kohtaat ongelmia hoitoon pääsyssä tai haluat neuvoja, voit ottaa yhteyttä Global Cliniciin.