Paperittomien terveyspalvelut

Välttämätöntä hoitoa saa kaikkialla Suomessa taustaan katsomatta! Paperittomilla lapsilla on pääsy laajaan hoitoon ja samoihin terveyspalveluihin kuin muillakin lapsilla. Lisäksi kaikilla lapsilla on oikeus perusopetukseen ja tällöin myös kouluterveydenhuoltoon. Tietoa välttämättömästä hoidosta löydät esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta täältä

Löydät tietoa kuntien paikallisista käytännöistä alla olevasta listasta. Lista päivittyy kun käytäntöjä luodaan hyvinvointialueilla.

Huomaa! Tiedot voivat muuttua. Myös pienemmissä kunnissa/hyvinvointialueilla voi olla paikallisia toimintatapoja. Ajantasaista lisätietoa voi kysyä neuvontanumerostamme: 044 744 9932 ja Helsingin klinikalta numerosta: 044 977 4547. Avustamme tarpeen vaatiessa hoitoon pääsyssä.


Helsinki
Kaikilla paperittomilla Helsingissä on pääsy välttämättömään hoitoon samaan hintaan kuin muillakin helsinkiläisillä. Hoito on keskitetty Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen, mutta voit hakeutua mihin tahansa terveysasemalle. Paperittomilla lapsilla ja raskaana olevilla naisilla on pääsy laajoihin terveyspalveluihin. Esimerkiksi lasten- ja äitiysneuvola ovat maksuttomia.