Tule vapaaehtoiseksi!

Suomen ensimmäinen Global Clinic aloitti Helsingissä huhtikuussa 2011 ja sen jälkeen toimintaa on ollut myös Turussa, Joensuussa, Tampereella ja Lahdessa. Toiminta on pyörinyt kaikissa kaupungeissa vapaaehtoisvoimin. Klinikan toiminta perustuu ehdottomaan luottamuksellisuuteen.

Helsingissä mukana toiminnassa on moniammatillinen tiimi terveydenhuollon ammattilaisia, kuten lääkäreitä, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä, hammaslääkäreitä ja psykologeja. Lisäksi Helsingin klinikan kautta on saatavissa Pakolaisneuvonta ry:n oikeudellista neuvontaa. Lääkkeet ja muut tarvikkeet hankitaan lahjoitusvaroilla. Resurssit ovat niukat. Toiminnan tavoitteena on ohjata potilaat mahdollisuuksien mukaan julkiseen terveydenhoitoon, joten työ sisältää paljon ohjaus- ja neuvontatyötä.

Mukaan toimintaan kaivataan sekä klinikalla aktiivisesti potilastyötä tekeviä että yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen motivoituneita taustajoukkoja. Klinikassa toimivat ovat pääsääntöisesti jo valmistuneita ammattilaisia. Potilastyöstä kiinnostuneilta toivomme ajallisesti sitoutumista yhteen muutaman tunnin vuoroon kuukaudessa ilta-aikaan. Myös terveydenhuollon opiskelijat ja sosiaalialan ammattilaiset ovat tervetulleita mukaan ohjaus- ja aulatyöhön.

Ota yhteyttä (yhteystiedot sivun alalaidassa), niin kerromme lisää!

Lahjoitukset

Tilinumero: FI07 8146 9710 3333 93
Vastaanottaja: Psykologien sosiaalinen vastuu
Viite: 4213
Lupa: RA/2020/1295